Mobilabonnement Priser

Hva er det som hender med mobilabonnement prisene i Norge? Hva bestemmer hvilke retning prisene vil ta? Det er mange bedrifter på markedet, men det er få som påvirker hvordan prisene på mobilabonnement vil gå. For noen år siden hadde vi bare Telenor som var kongen på haugen på mobilmarkedet på starten, men raskt etter GSM-nettet ble iverksat, fikk Telenor en utfordrer som ville forsøke å utkonkurrere det nye markedet. Andre fulgte etter disse to store mobilabonnement giantene, men i Norge klarte de å opprettholde størstedelen av mobilmarkedet med telefonabonnement.

Priser

Priser på mobilabonnement varierer utifra leverandører og ekstra tjenester. I tillegg vil prisen være veldig avhengig av hvor mye data du bruker på mobilen. Trenger du mye data, eller trenger du et abonnement hvor du har billig data også i andre land? Det er lurt å ta seg god tid til å velge det rette mobilabonnementet. Selv om et mobiltelefonabonnement ser ut til å være rimelig, kan det bli dyrere om du ikke har tatt høyde for hvordan du bruker det.

Gjør en grunnsjekk

Det skal jo sies at veien til å finne et billig mobilabonnement begynner som regel på nettet. For mange slutter søket også der, ettersom de enkle og raske sammenligningene som finnes, blant annet den som er her på Mobilguiden. Det kan raskt bli  enkelt å finne det billigste mobilabonnement som er tilpasset kundens månedlige bruk på mobilen. Videre kan man eventuelt sjekke ulike leverandører som tilbyr lignende, for å få mer utfyllende info om mobilabonnementenes , dekning, kampanjer etc.

Ta høyde for dette når du velger Mobilabonnement

mobilabonnement priser er selvfølgelig viktig, og det aller viktigste aspektet ved et mobilabonnement for de fleste. Det er også en av de enkleste delen av et mobilabonnement å få oversikt over, og derfor også er et godt utgangspunkt for å få ut det mobilabonnementet som du synes er relevant for ditt behov. Men et mobilabonnement vil også komme i mange forskjellige kvaliteter, kan være lurt å se på når man søker etter et nytt og bedre mobilabonnement. Her vil vi ta av oss noen av tingene som kan være med i tankegangen når man skal ta valget. For det første kan det også være lurt å gå for det som venner og familie er fornøyd med fra før. Opplevelsen til andre som har brukt akkurat det mobilabonnementet vil si mye om et mobilabonnement, og gi et bedre inntrykk av at det faktisk er verdt å se på.

Kanskje var mobilabonnementet litt billigere enn ryktet skal ha det til, eller kanskje du opplevde at mobilleverandøren var dyktig til å senke prisene.  uansett kan kunder gi gode tips om hva som kanskje er best, og hva som ikke funker. Kundeservice og generelt tilbud kan også ha en stor betydning. Å være innehaver av et mobilabonnement betyr mye når man trenger hjelp og når noe går galt. Da er det de fleste ting som er veldig viktig ved et godt kundeservice. Det bra om de har tilgjengelige folk som kan assistere, og ikke har en minimert kundehjelp hvor man må stå i kø for å gå hjelp. For det andre vil det være generelt gunstig at de satser, og er stolte av å opprettholde en god kundeservice – en holdning som vil gjenspeile seg I framtiden i den hjelpen man får av kundeservicen. De er ikke alltid lette å finee – med kampanjer og tidsbestemte tilbud kan også være gode å vite om når de skal velge det billigste mobilabonnement.

Det er mange som utgir seg får å ha det billigste mobilabonnementet, fordi kampanjer som er til kunders behov kan dekke viktige utgifter for kunder. Leverandørene har nemlig ofte kampanje tilbud som for eksempel gratis måned forbruk dersom man bytter over til dem I  den gjeldende måneden. Det er veldig vanlig at de tilbyr gaver for å utkonkurrere konkurrenter – slik som gode bluetooth høyttalere eller hodetelefoner – til de som bytter over til dem I noen måneder. Hvis man ender med å holde et lite fokus på slike kampanjetilbud, kan de bli ganske rimelige å ha med seg i sammenligningen av et nytt mobilabonnement. Hvis du tilfeldigvis akkurat var på utkikk etter en ny høyttaler eller hodetelefoner samtidig som at man skulle bytte mobilabonnement uansett, kunne det være gode et par hundrelapper å spare på å bytte til den leverandøren som tilbyr en med på kjøpet – dette ville i så fall påvirke fakturaen av sammenligningen av billige mobilabonnement.

For å få oversikt på slike kampanjetilbud, kan det i sammenligning være en god ide å besøke nettsidene til mange forskjellige leverandører, som er det vi tilbyr bare på et sted, selv om de ikke i utgangspunktet synes å kunne tilby de billigste mobilabonnement for kundens forbruk. Kampanjene er som regel godt synlige på nettsidene, og man vil kjapt kunne finne om det er noen mobilabonnement leverandører som I tiden fører kampanjer som totalt sett kan gi for seg at man får et mobilabonnement med fri data.

Dette lurt å sjekke opp på før man velger et mobilabonnement, ettersom det hender at man skal fylle ut noen skjemaer for å kunne ta del i kampanjetilbudene. Dekning er et viktig punkt på listen over viktige deler for et mobilabonnement. Mobil dekningen er avgjørende for hvorvidt kundens mobilabonnement kan brukes for hvor man vil og når man vil. Før i tiden var dette et større problem enn hva det ser ut til å være nå, da mobilnettet av noe annen teknologi var langt mye mindre utviklet. Med veksten av mobiltelefonen har det blitt mulighet for surfing, meldinger overalt.

Det er ikke alle Norske bygder som ikke hadde mulighet for et stabilt mobilabonnement. Det betyr ikke at alle steder i Norge kan tilby en sterk dekning – det er mange områder i villmarken og fjell hvor man ikke har dekningen i store landsdekkende områder, slik at kundens mobilabonnement ikke blir brukelig. Og det er fortsatt forskjeller mellom leverandører. Forskjellige mobilabonnement har forskjellig dekning  av mobilnettverk, som konkurrerer med hverandre om å kunne tilby den beste dekningen. Det er slik at det er de aller største leverandørene av mobilabonnement som faktisk eier nest dekning, konkrete mobildeknings stasjoner I Norge – mens de litt mindre konkurrentene på markedet kan gi sine tilbyd gjennom leie av dem sin teknologien. Så hvis du bor  i en større by med bra dekning året rundt, vil dekning kanskje være av forskjellige betydning for ditt valg av mobilabonnement.