Telefonabonnement

Det er et utall av telefonabonnement å velge mellom fra mange mobiloperatører. Men hva er mest relevant informasjon for oss kunder, for å vite hvilket abonnement som er mest riktig for oss å velge? Det store antallet abonnementer er et prøve på å tilpasse seg det kunden trenger når du skal ha et billig abonnement som de vil trives med.

Hva burde man vurdere?

Hvilket faktorer er viktig å vurdere for oss når vi skal bestemme oss for et telefonabonnement? På grunn av byggingen og sammenligninger som har skjedd de siste årene i Norge, er foreløpig tilbudene på den tekniske fronten veldig like. Telia er kommet med et tilbud om å fjerne roamingkostnader i sitt eget nettverk på visse telefonabonnement i Skandinavia og Baltikum, og det er stort sett den største forskjellen vi finner i dag på nettene. Det kan være forskjeller med hva slags type avtaler leverandørene har for roaming i andre land.

Dekningen på telefonabonnement

Et populært tema når man skal søke etter hvilket telefonabonnement som passer for hvem, så spiller det på åssen type dekning leverandøren har. I tidligere aspekter når vi kun hadde Netcom og Telenor mobilnett, Netcom jobbet hardt med å jobbe for å kunne konkurrere med dekningen til Telenor. De siste 5 årene har Netcom sitt nettverk begynt å kunne konkurrere  med Telenor, men de ligger fortsatt litt etter helt til Telia, eieren til Netcom, valgte å implementere Netcom i Teliakonsernet og etter det satse hardt på utbygging av det som i den tid var 3G.

Telia investerte store summer for å få nettet på samme nivå med Telenor sitt nettverk, og i dag med 4G og 4G Pluss, så er forskjellene mellom nettene minimale enn det de pleide å være. Men det er prioriteringsforskjeller for hvorfor man bygger ut hos de to største leverandørene. Så da er det viktig for brukerne når det gjelder dekningen på telefonabonnementet, at leverandøren man velger har en god dekning posisjon der man trenger det mest. Det er et tredje mobilnett på markedet, Ice.net. Men dette samarbeidet med Telia i 2015 og er dermed ikke et frittstående nett lenger.